A nemzetbiztonsági bizottságot is érdekli, miért férhetett hozzá államtitkokhoz engedély nélkül a Századvég

2015 november 1., vasárnap 12:06
206

Molnár Zsolt a testület szocialista elnöke vasárnap közölte az MTI-vel, hogy a következő ülésen napirendere tűzik a Századvég-ügyet. Tájékoztatást fognak kérni arról, hogy a Századvég munkatársai közül kik, miért és milyen minősített dokumentumokba tekinthettek bele.

Pintér Sándor belügyminiszter Fodor Gábor kérdésére adott válaszából derült ki csütörtökön, hogy a Századvég Politikai Iskola 21 munkatársa rendelkezik „szigorúan titkos minősítési szintig terjedő személyi biztonsági tanúsítvánnyal.

Később kiderült, hogy a Századvég 2010 után olyan módon kezelhetett bizalmas állami anyagokat, hogy az ahhoz szükséges tanúsítványokat a kiválasztottak csak jóval később, 2013 végén kapták meg, pedig ekkor a kormány már évek óta milliárdos nagyságrendű tanácsadói szerződésben állt a a céggel. Az alapítvány ennél is később, csak 2014. februárjában jutott hozzá a biztonsági tanúsítványhoz. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt