A nemzetbiztonsági bizottságot is érdekli, miért férhetett hozzá államtitkokhoz engedély nélkül a Századvég

POLITIKA
2015 november 01., 12:06
comments 203

Molnár Zsolt a testület szocialista elnöke vasárnap közölte az MTI-vel, hogy a következő ülésen napirendere tűzik a Századvég-ügyet. Tájékoztatást fognak kérni arról, hogy a Századvég munkatársai közül kik, miért és milyen minősített dokumentumokba tekinthettek bele.

Pintér Sándor belügyminiszter Fodor Gábor kérdésére adott válaszából derült ki csütörtökön, hogy a Századvég Politikai Iskola 21 munkatársa rendelkezik „szigorúan titkos minősítési szintig terjedő személyi biztonsági tanúsítvánnyal.

Később kiderült, hogy a Századvég 2010 után olyan módon kezelhetett bizalmas állami anyagokat, hogy az ahhoz szükséges tanúsítványokat a kiválasztottak csak jóval később, 2013 végén kapták meg, pedig ekkor a kormány már évek óta milliárdos nagyságrendű tanácsadói szerződésben állt a a céggel. Az alapítvány ennél is később, csak 2014. februárjában jutott hozzá a biztonsági tanúsítványhoz. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.