Lehet, hogy a CIA kémei dolgoznak a magyar postákon?

2015 november 1., vasárnap 16:08
129

Folyamatosan tesz közzé hozzá honlapján egykor titkosított, de mára már feloldott régi dokumentumokat az amerikai hírszerzés hivatala. A most közzétett útmutató 1944-ből származik, és azzal kapcsolatban ad útmutatást, hogy a tengelyhatalmak országaiban dolgozó kémek és öntudatos állampolgárok hogyan rombolhatják a munkamorált és vethetik vissza a termelést munkahelyükön. 

Az útmutató célja az volt, hogy egy egyszerű, bárki számára hozzáférhető segítséget adjon ahhoz, hogy hogyan lehet kockázat nélkül szabotálni a munkát az ellenséghez tartozó vállalatoknál. 

A dokumentumban akadnak bőven nehezen kivitelezhető, rákészülést és technikai eszközöket igénylő módszerek is, de van pár, ami annyira könnyen összehozható, hogy joggal merül fel a kérdés, a magyar közigazgatás egy jelentős része meg mondjuk a posta bármelyik tisztviselője vajon nem a CIA-nak dolgozik-e. 

Az Independent gyűjtésében többek között olyan tanácsok jönnek elő, mint hogy

  • amikor csak lehetséges, minden ügyet utalj tovább munkacsoportoknak vagy bizottságoknak, további megfontolásra. Törekedj minél nagyobb bizottság megalkotására, minimum öt ember legyen bennük.
  • Hozz szóba irreleváns ügyeket, amilyen gyakran csak lehet. 
  • Értsd félre a többieket. Bocsátkozz végtelen kérdésekbe, csűrd-csavard addig a dolgokat, amíg csak bírod. 
  • Ne rendelj be új munkaeszközöket vagy alapanyagokat mindaddig, amíg a jelenlegi készleted teljesen ki nem merül, ezzel is csúszást idézve elő a termelésben. 
  • Hogy rombold a morált és ezáltal a termelést, légy kedves az alkalmatlan munkavállalókkal, adj meg nem érdemelt előléptetéseket. Viszont diszkrimináld a legjobb dolgozókat, szidd le őket alaptalanul. 
  • A különféle íveket töltsd ki hibásan, jelöld rosszul, hogy mi lett teljesítve. 
  • Terjessz nyugtalanító belsős pletykákat. 

A teljes CIA-útmutató itt olvasható

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt