Nyerésre áll a pécsi farkas: nem keresik tovább

Szatyor Miklós, a pécsi állatkert igazgatója vasárnap délután bejelentette, hogy nem keresik tovább a farkast, mert semmi értelme, éjszaka és hajnalban is keresték, már kilométerekre lehet. Csalikat tettek ki több helyen, amely, ha elfogy, akkor látták volna, hogy hol bukkan fel a jószág. De a csalik érintetlenek maradtak. Az állatnak nyoma sincs. 

Szökött farkas miatt bizonytalan időre erdőjárási tilalmat rendeltek el a Pécs környéki erdőkben - Fotó: MTI Sóki Tamás

Az állatkertből szombat délelőtt szökött meg az állat. Szatyor Miklós szerint a tegnap érkezett farkast az új kifutón megcsípte a villanypásztor, feldühödött, és nemes egyszerűséggel kimászott, mint egy macska. Ez egy két és fél méter magas drótkerítés, melynek a teteje 45 fokos szögben befelé hajlik. Ezen átmászott és kisétált.

A környéken mindenki figyelmeztettek az életveszélyre, de a Bama.hu beszámolója szerint vasárnap délután már nyugodt volt a helyzet. Egy játszótéren a gyerekeikkel játszó család azt mondta, hogy nincs mitől félniük, mert az állat már biztosan messze jár.

A másik két külföldről érkezett farkas biztonságban van, el vannak zárva. (via Bama.hu)

UPDATE: Vasárnap este a Tubesnél járókelőt észrevették a farkast, és értesítették a hatóságokat. Majd a kiérkező Szatyor Miklós egy lövéssel eldöntötte a meccset. 

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.