November 9-én kezd a tőzsdén a Duna House

A Duna House csoport részvényeinek nyilvános értékesítése maximum 4250 forintos áron november 9-én kezdődik a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a befolyó összegből legfeljebb 2 milliárd 508 millió forinttal emelik meg a csoport alaptőkéjét - mondta Régely Károly, a vezető forgalmazó Concorde Értékpapír Zrt. vezérigazgatója hétfői sajtótájékoztatóján.

Guy Dymschiz, a csoport társtulajdonosa és társ-vezérigazgatója szerint a tőkeemelésből a regionális terjeszkedést, illetve az ingatlan franchise hálózat további bővítését és az egyéb tevékenységek fejlesztését finanszírozza a csoport.

Katona Zsolt, a BÉT vezérigazgatója elmondta, a tőzsdére vitel és a nyilvános értékesítés azért válik el időben egymástól, mivel a jelenleg zártkörű részvénytársaságként működő csoport a polgári törvénykönyv szerint csak akkor alakulhat át nyilvános részvénytársasággá, ha belép a tőzsdére. A belépés és a nyilvános értékesítés kezdete között zajlik a cégbírósági eljárás.

A Duna House-t Guy és Doron Dymschiz alapították ingatlanközvetítésre 1998-ban. A franchise hálózatot 2003-ban kezdték szervezni, jelenleg 127 irodával fedik le az egész országot. Tevékenységüket folyamatosan diverzifikálták, így van energetikai tanúsítványt készítő, vagyonértékelő és finanszírozást közvetítő cégük is.

A múlt évi, csoportszintű árbevétel 2,4 milliárd forint volt, az adózott eredmény pedig meghaladta a 700 millió forintot. A közvetített ingatlanügyletek száma több mint 11 ezer, a kihelyezett hitel összege 18 milliárd forint, míg az értékesített lakástakarékpénztári szerződések értéke 5 milliárd forint volt. Az értékesítők száma elérte az 1400-at.

A Concord mellett az Erste Befektetési Zrt., az Equilor Befektetési Zrt. valamint a Raiffeisen Bank is bekapcsolódik az értékesítésbe. A 3 millió 60 ezer törzsrészvényből most 1 millió kerül a BÉT-re.

180 ezer lesz a nyilvános értékesítésű maximum 4250 forintos áron, de a 820 ezer darabos zártkörű értékesítésből 600 ezer részvény átcsoportosítható nyilvános értékesítésre, amennyiben akkora lesz a kereslet.

Miután az 1 millió részvényen túl további 100 ezer is forgalomba kerülhet, ha nagy lesz az érdeklődés, a teljes értékesítési bevétel 765 millió és 4 milliárd 675 millió forint közé eshet. (MTI)