A Call of Duty kiadója 5,9 milliárd dollárért megveszi a Candy Crush Saga készítőjét

játék
2015 november 03., 07:46
comments 53

A Call of Duty-sorozat kiadójaként ismert ismert amerikai Activision 5,9 milliárd dollárért készül megvenni az írországban székelő Kinget, ami a Candy Crush Saga című cukorkapakolgatós játékot gyártja. 

Rákerestem a Google-ben, hogy mennyi az az 5,9 milliárd dollár, és ezt dobta ki:

photo_camera

Szóval, ha jól értem, 1,67 csilliárd forint. 

Aki azt hiszi, hogy ez túl sok egy zsák cukorkáért, gondoljon bele, hogy a Candy Crush Saga csak 2014-ben 1,3 milliárd dolláros bevételt termelt a Kingnek, vagyis a befektetés néhány év alatt megtérül, és utána jöhet a cukorkaeső. És ez még csak a cukor, mert a King egyéb játékokat is gyárt, például a Bubble Witchet és a Farm Heroest. 2015 második negyedévében 529 millió dollár volt a bruttó bevétel. 

(Kotaku)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.