A nő, aki feketének hazudta magát, bevallotta, hogy fehér; Tom Jones, aki fehér, DNS-teszttel készül bebizonyítani, hogy nem fekete

életmód
2015 november 03., 07:24
comments 152

Rachel Dolezal, aki évekig azt hazudta magáról, hogy fekete, most először ismerte el nyilvánosan, hogy valójában fehér. Dolezal sokáig a feketék jogait védő amerikai szervezet, az NAACP egyik vezetőjeként tevékenykedett, több nyilatkozatában többes szám első személyben beszélt a feketékről, aztán kiderült, hogy felmenői között van cseh, svéd, német és indián (értsd: natív amerikai), de fekete, az nincs. 

Rachel Dolezal
photo_camera Rachel Dolezal, aki azt hazudta, hogy fekete, pedig fehér

Dolezal a The Real című talk showban szólalt meg, ahol közölte: 

"biológiailag fehérnek születtem".

Kapcsolódó híreinkben: Sir Thomas Jones Woodward, a népszerű walesi előadóművész, akit a nagyközönség csak Tom Jones néven ismer, bejelentette: DNS-vizsgálatokkal készül bebizonyítani, hogy ő valójában fehér, nem pedig fekete, mint azt sokan tévesen feltételezik róla. 

photo_camera Tom Jones (jobbra, nem fekete), akiről azt hiszik, hogy fekete, pedig fehér

"Sokan még mindig azt hiszi, hogy fekete vagyok - mondta Jones. - Amikor először Amerikába jöttem, azok, akik hallottak a rádióban énekelni, meglepődtek, amikor megláttak, és kiderült, hogy fehér vagyok. A hajam miatt sok fekete még mindig azt mondja, hogy csak fehérnek tettetem magam."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.