A nő, aki feketének hazudta magát, bevallotta, hogy fehér; Tom Jones, aki fehér, DNS-teszttel készül bebizonyítani, hogy nem fekete

2015 november 3., kedd 6:24

Rachel Dolezal, aki évekig azt hazudta magáról, hogy fekete, most először ismerte el nyilvánosan, hogy valójában fehér. Dolezal sokáig a feketék jogait védő amerikai szervezet, az NAACP egyik vezetőjeként tevékenykedett, több nyilatkozatában többes szám első személyben beszélt a feketékről, aztán kiderült, hogy felmenői között van cseh, svéd, német és indián (értsd: natív amerikai), de fekete, az nincs. 

Rachel Dolezal, aki azt hazudta, hogy fekete, pedig fehér

Dolezal a The Real című talk showban szólalt meg, ahol közölte: 

"biológiailag fehérnek születtem".

Kapcsolódó híreinkben: Sir Thomas Jones Woodward, a népszerű walesi előadóművész, akit a nagyközönség csak Tom Jones néven ismer, bejelentette: DNS-vizsgálatokkal készül bebizonyítani, hogy ő valójában fehér, nem pedig fekete, mint azt sokan tévesen feltételezik róla. 

Tom Jones (jobbra, nem fekete), akiről azt hiszik, hogy fekete, pedig fehér

"Sokan még mindig azt hiszi, hogy fekete vagyok - mondta Jones. - Amikor először Amerikába jöttem, azok, akik hallottak a rádióban énekelni, meglepődtek, amikor megláttak, és kiderült, hogy fehér vagyok. A hajam miatt sok fekete még mindig azt mondja, hogy csak fehérnek tettetem magam."