Az állatvédők ki akarják rúgatni Szatyor Miklóst

ÁLLAT
2015 november 03., 08:11
comments 290

Az Állatmentő Liga vezetője, Pataki Gábor lemondásra szólította fel a Szatyor Miklós a pécsi állatkert igazgatóját a hétvégén megszökött farkas lelövése miatt. Ezért a szervezet aláírásgyűjtésbe kezdett, amit már ezren aláírtak.

Az állatvédők különösnek tartják, hogy az igazgató előszeretettel pózol állati trófeák, például tigris, antilop, zebra társaságában.

Azt sem értik, hogy az igazgatónál miért nem volt altató lövedék az állat keresésekor, mikor elvileg arra készültek, hogy élve fogják el.

Pataki Gábor Páva Zsolt, Pécs polgármesterének is írt a lelőtt farkas miatt. Arra kérték, hogy szakmai szervezetek bevonásával részletesen vizsgálja ki a történteket, és megalapozottság esetén mentse fel Szatyor Miklóst.

Az állatmentők reagáltak Szatyor Miklós tegnapi közleményére is, amiben az állatkert igazgatója arról írt, hogy azért lőtte ki a farkast, mert fontosabbnak tartotta az emberi élet védelmét:

„Állatvédelemmel és állatmentéssel foglalkozó szervezetünk, és a petíció aláírásával hozzá csatlakozó több ezer magyar állampolgár úgy gondolja, hogy egy állatkert igazgatónak a védendő emberi élettel párhuzamosan a rábízott állatok életét is óvni és vigyáznia kell. Természetesen, ha csak éles lőszert visz magával egy vadállat befogásához, az utóbbit megnehezíti.”

Emlékeztettek arra, hogy a Bükki Nemzeti Park területén újra megjelentek a farkasok, de emberre irányuló támadásról onnan nincs hír. Szerintük arra sincs bizonyíték, hogy az állatkertjéből megszökött farkas bárkire rátámadt volna az elmúlt napokban. Az állat helyzetét ismertető bejelentés is olyan turisták tették, akik közelről látták, de tudtunkkal rájuk sem támadt az állat.

Úgy tudják, már a Pécsi Rendőrkapitányság is vizsgálja, hogy fent áll-e bűncselekmény gyanúja a történteknél. (via Állatportál.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.