Kirúgta az Osztrák Szabadságpárt az Orbán sorosozására zsidózással reagáló posztra szmájlizó osztrák képviselőt

külföld
2015 november 03., 11:01
comments 145

Az antiszemita botrányba keveredett Susanne Wintert kizárták az Osztrák Szabadságpártból. A parlamenti mandátumáról azonban nem mond le, mert szerinte azt aválasztópolgároktól kapta. Igaz, közvetlenül száznál is kevesebben szavaztak rá.

Winter a hétvégén egyetértően reagált egy posztra, amiben valaki azzal a szöveggel osztott meg egy Orbán sorosorzásáról szóló cikket, hogy „ Világszerte a cionista pénz jelenti a problémát. Európa, különösen Németország most megkapja a gazdag cionista amerikai zsidóktól azért, mert évszázadokon keresztül üldözték a zsidókat Európában. A cionisták akarata szerint Európát és főleg Németországot mint az USA gazdasági vetélytársát meg kell gyengíteni.”

A képviselőnő erre egy kacsintós számjlival reagált: „...mintha csak a számból vetted volna ki a szót :-). Sokat nem írhatok erről, de örülök annak, hogy vannak még ilyen bátor, független emberek.”

Winter később azzal védekezett, hogy ő nem a zsidózóval, hanem csak Orbán Viktor szavaival értett egyet. Az ORF-Radiónak adott interjújában később visszautasította az antiszemita vádakat. „Tatatata, én ebben nem hiszek."- mondta. Hangsúlyozta, hogy ő főleg környezetvédelemmel foglalkozik. Igaz, mikor erről kérdezik, olyankor áltudományos hazugságnak szokta nevezni a globális felmelegedést.

A képviselőnőnek korábban is voltak meredek kiszólásai. 2008-ban már egyszer elítélték, mert arról beszélt, hogy a mai törvények szerint Mohamed próféta gyerekbántalmazónak számítana.

 ( via Die Presse)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.