Majdnem minden második profi focistának rohadnak a fogai

futball
2015 november 03., 06:38
comments 121

Az University College London legújabb kutatása szerint a Premier League-ben játszó focistáknál sokkal gyakoribb, hogy elkezdenek rohadni a fogaik, mint a lakosságnál általában. Különösen a Manchester Unitednél, Southamptonnál, West Hamnél, Hull City-nél és a Swansea-nél rossz a helyzet, mert a játékosok rengeteget isznak a felcukrozott sportitalokból.

Tízből négy focistánál találtak fogszuvasodást, míg 57 százalékuknál már beindult a fogerozió, 80 százalékuk pedig visszafordíthatatlan ínybetegségben szenved.

A kutatók 8 angol és walesi profi klub 187 profi focista szájába néztek bele

A British Journal of Sports Medicine-ben publikált kutatás szerint sürgős lenne, hogy javítsanak a játékosok szájhigéniáján. (via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.