Szanyi Tibor nem ugrana félre, ha felkérnék pártelnöknek

POLITIKA
2015 november 03., 07:10
comments 101

A szocialista EP-képviselő Origónak beszélt arról , hogy kemény viták lesznek az MSZP november 28-i tisztújító kongresszusán, de szerinte Tóbiás József és a mostani elnökség a növekvő elégedetlenség ellenére is kitölti a nyár közepéig szóló mendátumát.

„Félidőben, a kongresszuson is tud üzenni a tagság az elnökségnek azzal, hogy leszavazza vagy kifütyüli.” 

-adott tippeket a tagságnak az EP-képviselő.

Úgy látja, hogy bár a párt átalakításában vannak kisebb sikerek, de Tóbiáséknak összességében nem sikerült megállítani a párt támogatottságának lassú süllyedését. Szerinte az a legnagyobb baj, hogy nem volt olyan politikai kezdeményezés, ami növelte volna a népszerűséget, de legalábbis lázba hozta volna a szavazókat.

Arra a kérdésre, hogy átvenné-e a MSZP vezetését azt válaszolta, hogy egy ilyen helyzetben

 nem ugrana félre a feladat elől. 

Elmondta azt is, hogy egy markánsan önálló MSZP-t, és semmilyen politikai párttal nem akar összefogni. 

"Az általam képviselt politika be fog érni, hogy a közeljövőben-e, vagy csak később, nem tudom, de ezért is járom az országot." 

- biztatott mindenkit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.