Kőhasadékban vacogva találtak a civilizációból kiszakadni vágyó olasz párra

Tavasz óta a vadonban élt az 50 éves trieszti férfi és 24 éves barátnője az Alpokban, amikor éhesen és fázva rájuk találtak a helyi erdészek. Egy botokból készült ágyon, sziklahasadékban éltek, szinte csak bogyókat fogyasztottak.

Az Udine fölötti hegyek télen.

A helyi vadászok és erdészek már hónapok óta pletykáltak a vadonban élő párról, és ahogy figyelték őket, úgy látták, hogy fokozatosan egyre véznábbnak néznek ki. Végül most hétfőn indultak őket felkutatni a helyi önkormányzat megbízásából. Amikor megtalálták őket, úgy látták, hogy alapvetően egészségesek, és csak hoztak egy döntést, hogy nem akarnak tovább a civilizációban élni. A nő egyébként nem sokkal azelőtt, hogy kiléptek volna a modern életből, szült egy egészséges gyereket, akit rokonaiknál hagytak.

Eleinte nem akarták elhagyni szűkös hegyi élőhelyüket, de végül meg tudta győzni őket a hatóság, hogy nem húznák sokáig a hegyekben télen. Aztán úgy tervezték, hogy tovább élnek a szabadban, míg a helyi polgármester fel nem ajánlotta nekik a város vendégfaházát. Most inkább ott élnek, és az is lehet, hogy végül visszatérnek Triesztbe.

(Telegraph, képek: Il Gazzettino)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;