Őrizetbe vették Karim Benzemát

bűnügy
2015 november 04., 09:30
comments 74

A francia rendőrség őrizetbe vette Karim Benzemát, mert őt is meggyanúsították a szexvideós zsarolási ügyben. A Real Madrid francia csatára állítólag korábban ki is hallgatták az ügyben.

photo_camera Kazim Benzema (Fotó: Luis Acosta / AFP)

A rendőrség korábban bűnszervezetben elkövetett zsarolás kísérletének vádjával hallgatta ki Djibril Cissét, a korábbi 41-szeres válogatott futballistát és három társát, akik a gyanú szerint telefonon zsarolták az egykori válogatott Mathieu Valbuenát, a Lyon játékosát. Egy videóval zsarolták, amin szex közben volt látható, és 150 ezer eurót kértek tőle. Később elengedték őket.

Benzema kora reggel érkezett a Párizs közeli Versailles rendőrségére, ott vették őrizetbe. Állítólag ő lehetett az, aki megpróbált nyomást gyakorolni Valbuenára, hogy fizessen, és október végén egy válogatott csapattársának beszélt a videóról.

Kb. egy hónapja nem nagyon focizott egy sérülés miatt. (Goal, Mirror, Bleacher Report)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.