Örökbefogadott fiával házasodna össze a mostohaapa

A melegházasság legalizálása az Egyesült Államokban egészen a közelmúltig nem volt lefutott meccs. Bizonyos államokban lehetett házasodni, másokban nem. Emiatt az elmúlt években voltak olyan homoszexuális párok, akiknek az egyik tagja papíron örökbe fogadta a másikat, így egy családnak számítottak ennek mindenféle jogi, például adózási előnyével együtt.

Akik úgy látták, hogy nincs esélyük rá, hogy valódi házaspár legyenek, azok közül páran ezt az utat választották, még ha elég bizarrul is hangzik. Például a Nino Esposito és Roland Bosee, akik 40 év közös élet után választották az örökbefogadást, mert azt gondolták, hogy nincs más esélyük jogilag egy családként élni.

Most viszont, hogy már legális a melegházasság nyilván szeretnék kihasználni a lehetőséget. Azt viszont amíg a törvény előtt apa-fia viszonyban vannak egymással, nem lehet.

Bírósághoz fordultak, hogy mondja ki semmisnek az örökbefogadást, de elutasították a kérelmüket, mert a törvény szerint jelenleg csak a hamis örökbefogadás semmisíthető meg.

A férfiak ügyvédje szerint a bíró amúgy szimpatizált az ügyükkel, de valószínűleg azt akarja, hogy egy magasabb szintű bíróság döntse el, hogy mi az ilyen esetekben követendő gyakorlat. (CBS)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.