Hoffmann Rózsa a menekültválságról: „Nem feledhetjük sem Szent Istvánt, sem a karácsonyfáinkat!”

Az egykori oktatásügyi államtitkár el van borzadva, hogy mi történik Európában, ezért ezt a kis kalandos történetet osztotta meg a Facebookon a rajongóival (vigyázat, húsba vágó tanulság!):

„Napról napra olvasom a híreket, és ahogy tudom, nézem a híradók képeit. Nem szórakozásból, nem is szívesen, hanem mert a munkámhoz tartozik. Ami hónapok óta Európában történik, az elkeserítő, borzalmas, és bizony félelmetes. De megteszünk mindent Magyarország megvédése érdekében!

Ma másfél órán keresztül tárgyaltam egy francia (szocialista) szenátorral a migrációs kérdésekről. Bár nem volt ellenséges, meg is hallgatott figyelmesen, fenntartotta az álláspontját, hogy ti. Európa nyugodtan el tud helyezni egymillió migránst.

A többi között két olyan érvet hoztam fel, ami szemmel láthatóan elgondolkodtatta:

  • hogy Szent István óta a magyar befogadó nép, de elvárja, hogy az idegenek alkalmazkodjanak a mi törvényeinkhez és tiszteljék a kultúránkat
  • és hogy nem akarjuk, hogy az Európában letelepedett idegenek tiltakozzanak pl. az ellen, hogy a városainkban karácsonyfát állítunk Karácsony előtt. Ugyanis ez történt tavaly pl. Franciaországban.

Nem feledhetjük sem Szent Istvánt, sem a karácsonyfáinkat!”