2,5 millió eurós adócsalással vádolják a Német Futballszövetséget

futball
2015 november 06., 17:12
comments 36

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) frankfurti székházát kedden kutatta át az ügyészség. A Spiegel az ügyészség jelentése alapján azt állítja, hogy a Szövetség 2,5 millió euró adót csalhatott el.

Az ügy hátterében az a 6,7 millió euró áll, amit az Adidas akkori vezérének,Robert Louis-Dreyfusnak fizettek vissza. Ezt azonban a 2006-os beszámolójukban működési költségként tüntettek fel.

photo_camera Franz Beckenbauer és Wolfgang Niersbach Fotó: AFP/John Macdougall

A lap szerint az ügyészség vizsgálati anyagából kiderül, hogy nem fogadták el Wolfgang Niersbach szövetségi elnök magyarázatát, aki azt állította, hogy csak idén nyáron tudta meg, valójában hova is került az a pénz. Az ügyészség most azzal gyanúsítja, hogy tudatosan adott meg hamis adatokat az adóbevallásban.

Még októberben merült fel a gyanú, hogy a német szervezők megkenhették a döntéshozókat, hogy elnyerjék a 2006-os foci vébé rendezési jogát. Az ehhez szükséges pénzt pedig az Adidas-vezértől kaphatták kölcsön a FIFA közvetítésével. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.