Több száz Ku Klux Klan-tag nevét hozta nyilvánosságra az Anonymous

Az Anonymous nevű hackercsoport beváltotta ígéretét, és pénteken nyilvánosságra hozta egy rakás Ku Klux Klan-tag adatait. Összesen 350 tag nevét és elérgetőségét jelentették meg az interneten. Igaz ezek többsége közösségi oldalakhoz tartozó linkek voltak, csak egy névhez tartozott telefonszám is.

A hackercsoport azt mondja, hogy ezzel akarnak szembeszállni a rasszista erőszakkal.

Fotó: AFP/Paul J. Richards

A most kikerült tagok közül egyébkén sokan már eddig is közismert klántagok voltak. Az egyik leleplezett tag, Greg Ferrell is azt írta erről a facebook-on, hogy nem szégyelli magát azért, mert összehozták a klánnal, büszke, hogy KKK-tag lehet, "úgyhogy az anonymousos gyökerek megbaszhatják!" .

A lista tartalmazott olyan neveket is, akikről sejteni lehet, hogy beépített FBI-ügynökön lehetnek. A három ügynök közül az egyikről, Christopher Eugene Barkerről már júliusban kiderült, hogy az FBI-nak dolgozik, mikor a klántagok radioaktív lézerfegyvert akartak készíteni, hogy muszlimokat öljenek meg. Ugyanakkor az FBI a többi nyilvánosságra kerül névvel kapcsolatban még nem nyilatkozott.

Az Anonymous és a Ku Klux Klan közötti háború tavaly kezdődött, amikor a klántagok Fergusonban megfenyegették a Michael Brown halála miatt töntetőket. Októberben a csoport még azt ígérte, hogy összesen ezer KKK-tag nevét fogják nyilvánosságra hozni.

A csoport hétfőn a Twitteren már nyilvánosságra hozott egy listát, amin szenátorok és polgármesterek nevei is szerepeltek, de erről kiderült, hogy kamu, végül az Anonymous is elhatárolódott tőle. (via Guardian/ BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.