Visszafizettetnék a lebénult biciklissel a 20 milliós kártérítést

Még az is lehet, hogy vissza kell fizetnie Perusza Zoltánnak azt a húszmillió forintot, amit kártérítésként ítélt meg neki a bíróság, miután biciklijével árokba zuhant.

Perusza egy vihar elől sietett haza, amikor a baleset érte. Az addig egyenes bicikliút ugyanis egy helyen váratlanul elkanyarodik, és ha valaki ezt nem veszi észre, akkor berepül egy vízelvezető árokba. Nemcsak ő, hanem négy másik ember is összetörte magát ugyanott.

A székesfehérvári önkormányzat felelősségét a bicikliút rossz megtervezése miatt állapította meg a bíróság, és ítélt a kerekesszékbe kényszerült férfinak komoly kártérítési összeget.

Az önkormányzat nem akarta a bírságot kifizetni, ezért a végrehajtó inkasszózta a város számláját.

Az önkormányzat ugyanakkor felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriánál, amely akár a jogerős bírósági döntést felülbírálhatja, és úgy is döntést hozhat, hogy vissza kell fizetni a húszmillió forintot.

Perusza ügyvédje szerint ráadásul az önkormányzat a határidőből is kifutott, érthetetlen szerinte, hogy a Kúria miért fogadta be a kérelmet. (BorsOnline)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.