Bakondi György szerint az, hogy Magyarországra már nem jönnek migránsok, azt is mutatja, hogy közös európai szándékkal meg lehetne állítani „Európa invázióját”

Pénteken csak Románia felől érkeztek illegális határátlépők Magyarországra, ezért a kormány fokozott figyelmet fordít arra, hogy a magyar-román határszakasz ne váljon a migránsok új útvonalává – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

Mint mondta, pénteken összesen négyen lépték át tiltott módon a magyar-román határt, miközben Szerbia és Horvátország felől egyetlen illegális migráns sem érkezett – írja az MTI.

Bakondi György szerint ez azt is mutatja, hogy közös európai szándékkal meg lehetne állítani „Európa invázióját”, ami továbbra is komoly biztonságpolitikai kockázatot jelent. (Ez azért nem áll meg, mert valójában továbbra is naponta migránsok ezrei lépnek be az EU-ba, csak Horvátországon át.)

Bakondi európai szinten is példaértékűnek nevezte azt az együttműködést, hogy több ország is részt vesz a magyar határ védelmében.