A határnál dolgozó TEK-esek egy 4 csillagos szállodában pihentek, a közrendőrök szén-monoxid mérgezést kaptak egy közeli apartmanban

baleset
2015 november 8., 15:26
comments 259

Bizarr fordulatot vett a határnál dolgozó terrorelhárítók és az ugyanott szolgáló közrendőrök története.

Október végén írtuk meg, hogy az egyik zalakarosi 4 csillagos wellness szállodának le kellett mondania a "civil" vendégek foglalásait az október 23-i hosszú hétvégén, mert váratlanul a TEK határon dolgozó embereit kellett elszállásolniuk.

Szabó Tímea PM-es országgyűlési képviselő ment utána ennek a történetnek, és megkérdezte Pintér Sándor belügyminiszternél, hogy pontosan mi történt.

"A TEK esetében a szállásfoglalást különösen nehezítette, hogy a TEK állományában szolgálatot teljesítő hivatásos állományú személyeket a társszerveknél szolgálatot teljesítő munkatársaknál később vezényelték a helyszínre, melynek következtében a szabad kapacitással rendelkező, alacsonyabb kategóriájú szálláshelyek általuk már lefoglalásra kerültek. A szolgálatot teljesítő állomány a szálláshelyen kizárólag a pihenőidejét töltötte, étkezett és tisztálkodott a létesítményben . Az állomány a szállások elfoglalása el őtt külön vezetői utasítást kapott arra vonatkozóan, hogy a szállodában esetlegesen elérhető extra szolgáltatások igénybevétele senki számára nem engedélyezett."

Ezt írta Pintér válaszában. Illetve nem csak ezt.

Kiderült ugyanis, hogy pár nappal korábban, október 18-án Zalakarostól néhány kilométerre,

Marcaliban 8 rendőr szén-monoxid mérgezést kapott, miután az apartmanban, ahol elszállásolták őket rosszul volt bekötve a fűtés.

A közrendőrök és a TEK-esek közötti bánásmód különbségén túl is van ebben a történetben, illetve Pintér érvelésében.

Egyfelől október végén tényleg borzasztó nagy meglepetés lehetett a belügyminisztériumnak, hogy a TEK munkatársainak is kell szállás, mintha egyébként nem lettek volna végig ott a menekültválság különböző felvonásainál.

Másrészt még ha a bénázás miatt később is foglaltak nekik szállást, és tényleg már csak a négycsillagos hotelben volt szabad hely (illetve hát szabad hely ott sem volt, hiszen a szállodának ugye le kellett mondani a korábbi foglalásait, hogy legyen helye a terrorelhárítóknak), akkor sem világos, hogy a határnál dolgozó rendőröket, hogy nem lehetett kicsit igazságosabban elosztani. Tehát hogy pár közrendőrnek is jusson hely az a frissen foglalt 4 csillagos wellnessben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt