Az idősebb testvérek egy nagyon picit okosabbak, a fiatalabbak egészségesebbek

életmód
2015 november 08., 16:13
comments 85

A BBC szedett össze pár kutatást a testvérek közötti különbségekről.

Egy német tanulmány szerint az idősebb testvérek egy kicsivel intelligensebbek, mint a fiatalabbak, és egyértelműen okosabbnak tartják magukat. A tudósok szerint ennek nem valószínű, hogy biológiai magyarázata volna, ők arra tippelnek, hogy az idősebb testvér családon belül elfoglalt helye teszi őket okosabbá, illetve emiatt magabiztosabbak.

Van azért jó hír is, a húgoknak és öccseknek.

A fiatalabb testvérek például valamivel egészségesebbek, például kisebb az esélyük a cukorbetegségre. Ennek már lehetnek biológiai okai, illetve például az, hogy a fiatalabb testvérek több fertőzésnek vannak kitéve, az idősebb mindenfélét hazahoz az iskolából, játszótérről, ez pedig stimulálja az immunrendszerüket.

Kanadai tudósok a születési sorrend és a szexuális beállítottság összefüggéseit is vizsgálták.

Ebből az derült ki, hogy a fiatalabb fiútestvérek nagyobb eséllyel lesznek homoszexuálisak, mint az idősebbek. Minél több bátyja van valakinek, annál valószínűbb, hogy meleg lesz.

Itt is csak elméletek vannak, hogy mi lehet a jelenség oka.

Most a következő elméletet tartják a legvalószínűbbnek.

A fiú magzatok egy bizonyos fehérjét termelnek, ami a férfi nemi szervek kialakulását segítik. Az anya szervezet erre antitestekkel válaszol. Ez a magzatra nincs káros hatással, de lehet, hogy az első fiús terhesség után a méh megváltozik, több ilyen antitestet termel és gyorsabban a következő fiús terhességnél és ez van valamilyen hatással aztán a szexuális orientációra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.