Bár a parkolók évi egymilliárdot dobálnak az automatákba, ebből csak százmillió marad Ferencvárosnak

Budapest
2015 november 08., 12:11
comments 75

Józan paraszti ésszel az ember azt gondolná, hogy a fizetős parkolásnál tutibb bizniszt ki sem lehetne találni:

  • kell hozzá út, ami Budapesten javarészt adott;
  • és pofa, hogy pénzt kérjél érte.

Na, ebből a pofonegyszerű üzleti modelből nem sikerül Budapest több kerületében valamirevaló nyereséget kihozni. Az I., VII. és XII. kerületben épphogy meghaladják a bevételek a költségeket, amibe a parkolóórák üzemeltetése és a parkolók ellenőrzése kerül; szűkebb pátriámban, a Ferencvárosban pedig az Együtt budapesti elnöke, Pataki Márton és ferencvárosi képviselője, Baranyi Krisztina szeirnt ugyan tavaly volt százmilliós haszna az önkormányzatnak, de ez eltörpül az amúgy milliárdos bevétel mellett.

Arról nem is beszélve, hogy szerintük nagyságrendileg ugyanekkora bevételből a II. és a VI. kerületben 550, illetve 450 milliós haszna volt az önkormányzatnak.

Vasárnapi sajtótájékoztatójukon épp ezért egységes budapesti parkolási rendszer kialakítását követelték, hogy a parkoláson keletkező bevételek ténylegesen és átláthatóan az önkormányzatokhoz kerülhessenek - mert például a Ferencvárosban az önkormányzat kiszervezte a parkolást egy külsős cégnek, aminek a működésébe az önkormányzat nem is lát bele. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.