Először a frappuccinoért jöttek, de én nem szóltam

Már jönnek is az őrületes karácsonyi sztorik Amerikából (meg Angliából), ahol egyesek baromi érzékenyek rá, hogy milyen dekoráció van egy eldobhatós papírpoháron. Meg egyáltalán, karácsony körül mindenre.

Az alaphelyzet az, hogy az Egyesült Államokban van egy ilyen politikailag hiperkorrekt tábor, akik december magasságában mondjuk nem "Boldog karácsonyt" hanem "Kellemes ünnepeket" kívánnak az ismerőseiknek, nehogy megbántsanak valakit, hogy ha az nem karácsonyt tart. Pedig hát aki a nem megfelelően fogalmazott jókívánságon megbántódik az gondolom a legtöbbször csak ürügyet keres a megbántódásra.

Ehhez képest mások meg iszonyatos felhúzzák magukat, ha nekik meg nem "Boldog karácsonyt" kívánnak, hanem "Kellemes ünnepeket" mert szerintük a karácsony ellen egyesek háborút vívnak, el akarják törölni, meg akarják semmisíteni.

A világ legnagyobb, 2,4 milliárd hívővel rendelkező vallásának legfontosabb ünnepét.

Oké.

Na, ebbe a sztoriba minden évben behúznak egy-két céget, mert mondjuk a valamilyen plázában karácsonyfa van, ne adj Isten jászol, és az sértő, vagy ellenkezőleg, nincs karácsonyfa, és jászol, csak "Boldog ünnepek" feliratok vannak, és az a sértő.

A lényeg, hogy valakik jól meg tudjanak sértődni.

Idén az egész csatában elsőként a Starbucks tűnt fel. Ha jól értem, akkor minden eddiginél szórakoztatóbb módon.

Szóval korábban a kávézó karácsonyra gyártott eldobhatós papírpoharai piros színűek voltak, és hópihék voltak rajtuk, meg korcsolya, meg szánkó, meg csillag, meg mittudomén.

De idén nem. Idén csak sima piros színű az eldobhatós karácsonyi (pardon, ünnepi) papírpohár.

Ezen viszont egy csomóan berágtak, mert

a korcsolyák meg hópihék elhagyása támadás a karácsony ellen, sőt kifejezetten kereszténygyűlölő dolog.

Persze egyáltalán nem vagyok a keresztény (vagy bármilyen más vallási) szimbólumrendszer szakértője, de azt tuti nem gondoltam eddig, hogy a hópihe meg a kisautó az vallási jelkép, aminek elhagyása egy eldobhatós papírpohárról támadás a hit ellen.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy korábban (egy évig, 2009-ben) voltak olyan eldobhatós papírpoharak is, amire karácsonyfadíszeket rajzoltak, és most a teli piros papírpoharakon az sincs, szóval

HOPPÁ-HOPPÁ-HOPPÁ

A témában született felháborodott Breitbart cikket itt olvashatja. Nekem most mennem kell egy bacchanáliára.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.