Tömeges ufóészlelés Dél-Kaliforniában

külföld
2015 november 08., 10:14

Az állam déli csücskétől San Franciscóig kaliforniak százai számoltak be az éjszakai égen átsuhanó rejtélyes fényjelenségről.


Anaheimtől Santa Monicáig százával érkeztek a jelentések a fényjelenségről, amit egyesek eleve rakétának, mások üstökösnek, megint mások szimplán égi jelenségnek véltek - már csak azért is, mert a Föld a napokban halad át az Encke-üstökös csóvamaradékán, a Tauridák-meteorrajon, így várható volt, hogy a napokban gyakoriak lesznek a hullócsillagok Kalifornia egén.


Mielőtt még nagyobb pánik alakult volna ki, az amerikai haditengerészet 3. Flottájának parancsnoka, Ryan Perry igyekezett eloszlatni a kétségeket. Tájékoztatása szerint egy Ohio-osztályú tengeralattjáróról lőttek ki egy Trident II rakétát a csendes-óceáni tesztpályán.

A rakétát robbanótöltet nélkül lőtték ki, így semmilyen veszélyt nem jelentett a polgári lakosságra. (Via KTLA. Címlapkép: Tessa Dare / Twitter)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.