Amióta jönnek a menekültek, azóta toleránsabbak velük szemben a magyarok

A Tárki felmérése szerint a kormányzati kampány ellenére sem változott lényegében a magyarok idegenellenessége. Sőt, a felmérés szerint a menekültekkel szemben még megengedőbbek is lettünk mi, magyarok:

míg áprilisban a magyarok 46 százaléka, júliusban már csak 39, októberben pedig 36 volt teljes mértékben elutasító a menekültek befogadásával szemben.

A Tárki a honlapján egyelőre nem tette közzé a kutatást, az azt szemléző Népszabadság meg csak szemezgetett az adatokból, így például csak annyi derül ki a cikkből, hogy most már a júliusban mért 56 százaléknál is többen vélik úgy, hogy mérlegelni kell, kiket engedjünk be az országba.

Arról sincs pontosabb adat, hogy hogyan ítélik meg a magyarok az országba érkező menekülteket a származási helyük alapján, a Népszabadság csak annyit ír erről Sik Endrét, a kutatás vezetőjét idézve, hogy bár "az arab származásúakkal még mindig nagyon ellenségesek az emberek, a szíreket megkülönböztetik a többi Magyarországra érkező migránscsoporttól, és velük valamelyest elfogadóbbak". (Via Népszabadság)