Így néz ki egy késelés Izraelben

külföld
2015 november 09., 08:42

Vasárnap is folytatódott az erőszak Izraelben, hat izraeli és egy palesztin megsérült, egy palesztint agyonlőttek. Egy 50 éves izraeli férfit a ciszjordániai Nabi Elias település közelében, az autójában késelt meg egy palesztin támadó.

Pár órával korábban, szintén Ciszjordániában egy palesztin kocsival hajtott bele egy izraeli autóba, aminek két utasa életveszélyes, két másik utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A támadót a közelben szolgáló katonák agyonlőtték.

A ciszjordániai Beitar Illit zsidó telepnél egy palesztin nő támadt rá a telep bejáratát őrző biztonságira, erről az esetről videó is van. Az asszony igazolványát mutatva kérdezett valamit az őrtől, majd a ridiküljéből előrántott egy kést, és a férfi felé döfött. Őt is meglőtték, súlyos sérüléseket szenvedett. (Via Haaretz)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.