Lemondott a német labdarúgó szövetség elnöke

2015 november 9., hétfő 15:49
14

A DW jelentette, hogy egy belső vizsgálat eredménye után lemondott Wolfgang Niersbach, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke.

A DFB frankfurti székházát kedden kutatta át az ügyészség. A Spiegel az ügyészség jelentése alapján azt állítja, hogy a Szövetség 2,5 millió euró adót csalhatott el. Az ügy hátterében az a 6,7 millió euró áll, amit az Adidas akkori vezérének,Robert Louis-Dreyfusnak fizettek vissza. Ezt azonban a 2006-os beszámolójukban működési költségként tüntették fel.

A lap szerint az ügyészség vizsgálati anyagából kiderül, hogy nem fogadták el Niersbach szövetségi elnök magyarázatát, aki azt állította, hogy csak idén nyáron tudta meg, valójában hova is került az a pénz. Az ügyészség most azzal gyanúsítja, hogy tudatosan adott meg hamis adatokat az adóbevallásban.

Még októberben merült fel a gyanú, hogy a német szervezők megkenhették a döntéshozókat, hogy elnyerjék a 2006-os focivébé rendezési jogát. Az ehhez szükséges pénzt pedig az Adidas-vezértől kaphatták kölcsön a FIFA közvetítésével. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt