Matolcsy jegybankjának alapítványai Matolcsyné falujában vettek 1,13 milliárdért üdülőt

gazdaság
2015 november 09., 10:17
comments 71

Az MNB hat alapítványa közösen megvásárolta az egykori MÁV-gyermeküdülőt Balatonakarattyán. Az alapítványok honlapján olvasható tájékoztató szerint a hirdetési áron, 890 millió forint +Áfáért, vagyis bruttó 1,13 milliárd forintért vették meg a hathektáros területet a MÁV Vagyonkezelő Zrt.-től.

Bár az alapítványi honlapon megjelent beszámolóban azt írják, az üdülő Balatonkenesén van, a terület 2014 óta valójában a Keneséből 2012-ben népszavazással kivált Balatonakarattyához tartozik.

Ahhoz a Balatonakarattyához, aminek a Fidesz támogatásával, független jelöltként Matolcsy György neje, Matolcsy Gyöngyi lett az első polgármestere, és ahol a Matolcsy-családnak saját kúriája is van. (Via Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.