25 millió dollár kártérítésre perlik a Rolling Stone magazint

2015 november 10., kedd 6:39
40

25 millió dolláros kártérítési keresetet nyújtott be a Rolling Stone magazin ellen a Virginiai Egyetem Fi Kappa Pszi nevű diáktársasága. Ez az a csoport, amit a lap 2014 novemberében megjelent nagyriportjában egy csoportos nemi erőszak eltussolásával vádolt.

Sabrina Rubin Erdely cikkéről viszonylag gyorsan kiderült, hogy megalapozatlan, az újságírót megvezette riportja alanya.

De addigra már késő volt. 2014 eleve hangos volt az egyetemi nemi erőszakok történetétől, ebben a hangulatban az internet gyorsan ítélkező népe már nemzetközi közröhej és gyűlölet tárgyává tette az egyetemi társaságot, ami aztán fel is függesztette tevékenységét.

A perben a társaság három tagja külön is legalább 225 ezer dolláros kártérítést követel, a cikkben a történtek eltussolásával vádolt dékánhelyettes pedig legalább 7,5 millió dollárt követel.

A Rolling Stone cikkében foglalt állítások ügyében indult rendőrségi vizsgálat semmilyen bizonyítékot nem talált a cikkben csak Jackie-nek nevezett állítólagos áldozat vádjaira. A lap visszavonta a cikket, a felelős szerkesztő és a cikk írója, Erdely pedig bocsánatot kért. (Via Los Angeles Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt