Beizzította a képregényipart a szentedrei politikusok késelős-lődözős verekedése

Grafika: Blikk / Séra Tamás

A Blikk és az Index is képregényben dolgozta fel Ottó és Zsolt, Zsolt anyja és nővére, illetve Viki szerelmi cívódását.

Vajon tényleg az utcán találta-e a riasztópisztolyt a szoci Ottó? Csak azért volt nála, hogy mielőbb leadja a rendőrségen? Mi villant a fideszes Zsolt kezében? Erősebb-e Zsolt húga és anyja Ottónál? Na és Vikinél? Ezernyi kérdés rajzik az emberben a szentendrei önkrományzat két szembenálló politikusának sztoriját olvasva.

(Egyelőre nagyjából annyit tudni, hogy a fideszes Zsolt gyerekeinek anyja, Viki a szocialista Ottóhoz költözött, aminek Zsolt nem örült annyira. Amúgy sem örült volna, de Ottóval ráadásul ellentétes oldalon ülő képviselők a szentendrei közgyűlésben. Amikor Viki és Ottó megjelentek Zsolt házánál a gyerekek cuccaiért, történt valami, amiről még nem tudjuk, hogy pontosan mi volt, de két lövés mindenképp eldördült és Ottó kést vélt látni Zsolt kezében, aki vagy az anyjával és a húgával együtt támadott Vikire vagy nem.)

A témáról a Blikk meglepően jó képregényben számol be. Ami annak ellenére jó , hogy szöveg a sokkal erősebb a grafikánál, valahogy mégis vicces a végeredmény.

Ugyanerről az Indexen Grafitember Dani a Napirajzra rajzolt egyet, ez grafikailag erősebb, de összességében ezúttal nem gyalult a földbe. (A teljes kép itt nézhető meg.)

Neked melyik tetszett jobban?