Egy jordán rendőrszázados agyonlőtt két amerikait egy ammani rendőrakadémián

külföld
2015 november 10., 06:42
comments 36

Öt embert gyilkolt meg egy ámokfutó jordán rendőr Ammanban, az Abdullah Király Kiképző Központ nevű, amerikai finanszírozású rendőrakadémián. Anvar Abu Zeid századossal aztán tűzharcban végeztek, amiben még három jordán és egy libanoni állampolgár is megsérült.

Azt, hogy Abu Zeid miért kezdett ámokfutásba, még nem tudni.

Barack Obama amerikai elnök azt mondta, nagyon komolyan veszi a kiképzőközpontban történteket, melyeknek már megkezdődött a vizsgálata is.

Az USA ammani követsége szerint a két amerikai áldozat szerződéses civil biztonsági volt, az egyik jordán áldozat pedig a tolmácsuk. A támadás okát közleményük szerint még "korai lenne találgatni".

Egy amerikai hivatalnok tájékoztatása szerint a két amerikai az amerikai külügyminisztérium Nemzetközi Kábítószer- és Rendőrségi Ügyek Hivatalának dolgozott, palesztin biztonsági erők kiképzésében vettek részt. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.