Egy olasz cégnél egy hétig betiltják a belső levelezést

2015 november 11., szerda 11:24
166

A textilforgalmazással foglalkozó Gabel alkalmazottainak egy hétig kell majd kerülniük, hogy kollégáikkal levelezzenek. A cél a stressz csökkentése. 

Korábban számos belső interjú is készült a cég alkalmazottaival, azt vizsgálva, hogy mi idegesíti őket legjobban a munkahelyükön. Többen mondták azt, hogy az óriási belső levélforgalom nagy terhet jelent a számukra. Ezért a cég vezetése egy emailt (!) küldött mindenkinek, amiben azt kérték, hogy egy hétig, kíséreti jelleggel ne levelezzenek egymással a kollégák. Ha belsős megbeszélnivalókról van szó vagy olyasvalakivel kéne beszélniük, aki amúgy is benn van, akkor menjenek oda hozzá, és beszéljenek személyesen. 

A cél a felesleges zaj csökkentése a levlistán és egyben a közvetlenebb kommunikáció elősegítése. 

Számos kutatás mutatta már ki, hogy a nagy mennyiségben kapott munkahelyi emailek hogyan vezetnek a stressz-szint megemelkedéséhez, és hogy már csak kis korlátozás is milyen könnyedén vezet a megélt stressz csökkenéséhez. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt