Halálra ítélték a Ku Klux Klan egykori vezetőjét az Egyesült Államokban

külföld
2015 november 11., 09:29

Frazier Glenn Cross 74 éves, azért ítélték el, mert Kansasban három embert lelőtt egy zsidó központ előtt 2014-ben. 

A bíróság ítélete szerint méreginjekcióval kell végezni vele. 

A férfi az ítéletet egy "Heil Hitler" kiáltással és karlendítéssel fogadta, mielőtt kivezették a teremből. Közben arról beszélt, hogy egy nap a szelleme fel fog támadni a sírból, és mindenki tudni fogja, hogy igaza volt. "Egy boldog ember vagyok" - tette még hozzá. 

Cross a tárgyalás során arról beszélt, hogy azért akart zsidókat ölni, mert szerinte ők uralják a médiát, a pénzügyi világot és a kormányt. Egyben pedig pusztítják a fehér fajt. 

photo_camera John Sleezer-Pool/Getty Images/AFP

Cross ezért fegyvert ragadott és három emberrel is végzett a kansasi zsidó központ előtt. Egyik áldozata sem volt zsidó, a 14 éves Reat Underwoodot, nagyapját, a 69 éves William Corporont és az 52 éves Terri LaMannót gyilkolta meg. 

A fiatal és nagyapja épp egy iskolai meghallgatásra mentek, amit a központ színháztermében tartottak. 

Cross magát képviselte a bíróságon és arról beszélt, hogy szabadon kéne őt engedni, mivel zsidókat akart ölni, azt pedig, hogy keresztényeket ölt végül, megbánta. Ugyanakkor szerinte az áldozatai tehetnek arról, ami történt velük, mivel zsidó központot látogattak.  (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.