Három évre eltiltották a vízilabdabírót, aki a saját meccseire fogadott

sport
2015 november 12., 12:37
comments 28

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) fegyelmi bizottsága három évre eltiltotta a szakmai tevékenységtől Horváth Csaba játékvezetőt, aki többször is az általa vezetett meccsekre fogadott az előző idényben.

A Szerencsejáték Zrt. júliusban szólt az MVLSZ-nek, hogy az egyik élvonalbeli játékvezető a saját maga által vezetett mérkőzésekre kötött internetes fogadásokat. A később megnevezett Horváth ellen fegyelmi eljárás indult, ahol a bíró elismerte, amit tett.

Horváth ugyanakkor közölte, hogy csekély pénzösszegekben fogadott. Azt mondta, nem tud magyarázatot adni a történtekre, amik szerinte nem befolyásolták a mérkőzések eredményét. 

A fegyelmi bizottság szerint nem az az érdekes, hogy mennyit tett fel egy-egy meccsre, hanem hogy csorbította a sportág hírnevét.

Az elsőfokú döntés ellen 15 napon lehet fellebbezni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.