Jobban jár ez az anya, ha szopik és nem szoptat a Nagykörúton

közlekedés
2015 november 12., 08:14
comments 1338
photo_camera

Arccal-rendszámmal osztják a fényképeit a Facebookon, a kommentelői vérbíróság pedig el is kezdte a megkövezését. Oké, vezetés közben szoptatott.

Sose értettem, az interneten miért gyűlölik ilyen feneketlenül a szoptató nőket. A netes rasszimust meg a homofóbiát a maga módján valamennyire még meg lehet érteni: nem mindenki volt zsidó, arab vagy homoszexuális. Szopós csecsemő viszont majdnem mindenki, a túlnyomó többségnek anyja is volt, a nyilvános szoptatás gyakran mégis vadabb viharokat kavar, mintha az illető odacsinálna az utcára. Erre a veszett indulatra még a "szopikázást" és "tejcit" emlegető kismamafórumosok sem adnak okot.

A mostani eset azonban minősített, mert itt az anya vezetés közben szoptat. A Nagykörúton, ott fotózta le egy exrendőr, aki szándékosan úgy tette ki a képeket, hogy felismerhető legyen az anya.

"Azt hittem, hogy már mindent láttam… Ma a Nagykörúton "anyának" nevezett lény vezetés közben szoptatja gyerekét. Hiába, a gyerekhez nem, csak a vezetéshez kell a jogsi. A rendszámot direkt raktam ki, hátha apa este kicsit elbeszélget vele. Legalábbis remélem. Én biztos tudnék neki mit mondani."

Vezetés közben szoptatni tényleg kemény, be is indultak a kommentelők rendesen. (Bár ez az "apa este kicsit elbeszélget vele" fordulat, illetve a mögötte rejlő hozzááálás irritálóbb, mint fejenállva szoptatni egy vadászgép szárnyán.)

Májné egy rakás ember véleményét fogalmazta meg empatikus hozzászólásában:

"Idiota,a lakasba kene lenni olyen pici gyerekkel ,nem pedig kocsikazni ,vagy feltunesi viszketegseged van .Manapsag mar a kismamak ,nem tudjak kinjukba ,mit csinaljanak .azert vagy gyesen ,hogy otthon vegezd a baba gondozasat."

Akadtak persze támogatói is a lendületből szoptatónak, a legjobbak mégis a tárgyszerű trollkodók. Zsuzsa például, aki óvatosan figyelmeztette a lefotózott anyát ""anyának" nevezett lény"-nek nevező posztolót, hogy

"Vezetés közben fotókat készíteni szabad???Azzal is feltartod,veszélyezteted a veled együtt közlekedőket!Büszke lehetsz magadra!"

A kedveceim azonban a fotelnyomozók, aki a fotelrendőrködés összes szakszavát anyanyelvi szinten használják:

"Persze. Tovabbitani kell a kepet az elkovetes helye szerinti rknak. Nalam megerne egy nyomelrendelest."

A kommentelők többsége válogatott szavakkal köpködi az anyát, van egy megértő, őt támogató kisebbség, akik maguk is szoptattak már dugóban, ha nagyon muszáj volt, de a legnagyobb vita arról folyik, hogy magának a nyilvánosra állított a posztnak kirakása az anya fotóival + rendszámmal az szemétség, aljasság vagy szükséges és helyes pedagógiai lépés-e.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.