Orbán végre elárulta, kik küldték ránk a menekültáradatot

politika
2015 november 12., 11:40
comments 1087

A miniszterelnök a svájci Weltwoche hetilapnak kimondta, kié a mesterterv. Nem a Bilderberg-csoport vagy Cion bölcsei azok, hanem az "európai baloldal és a radikális amerikai demokraták".

photo_camera

A miniszterelnök mondott néhány érdekes dolgot is a menekültválsággal foglalkozó, kifejezetten baráti hangvételű interjúban. Amiben konkrétan így hangzik az egyik első kérdés: 

"Természetesen arra gondolok, hogy Önnek politikájával végső soron igaza lett a menekültkérdésben. Most majdnem mindenki kerítést akar."

Kiejtette például az angol "masterplan" vagyis "mesterterv" szót, nem is egyszer. A miniszterelnök a klasszikus "sosem merném nyilvánosan állítani Gedeonról, hogy megcsalja a felesége a sánta Szabó bácsival"-taktikát alkalmazva osztotta meg a kutatási eredményeit a közvéleménnyel:

"Nem tudom biztosan, hogy igazából mi történik, és senkit nem akarok hibáztatni, de felmerül a gyanú, hogy mindez nem véletlen. Nem vagyok elég bátor ahhoz, hogy a nyilvánosság előtt bizonyosságként beszéljek erről, óhatatlanul felvetődik azonban az, hogy e mögött egyfajta „masterplan” rejlik.

Kinek a részéről masterplan?

Ez a legnehezebb kérdés. Ehhez azonosítanunk kell néhány baloldali tanulmányt, amely az elmúlt években jelent meg, és az Európai Unió jövőjével, a társadalommal és egy lehetséges európai szuperállammal foglalkozik. Éppen újraolvasom ezeket a cikkeket, esszéket, és ennek során tűnik fel, hogy néhány szerző a nemzetállam egyre kisebb szerepét követelte. Szerintük az egyén és a nemzetek feletti szuperállam között egyre kevésbé van szükség a nemzetállamra, új típusú kapcsolatot szorgalmaznak. Az európai baloldal és a radikális amerikai demokraták kiötlöttek egy elméletet ezen új világ számára. Túl felszínes lenne azt mondani, hogy ez a migráció mögötti motívum; de biztosan összefügg a migrációs kérdéssel."

Na de miért járnának jól az Európai Szuperállamra vágyakozó európai balosok és az amerikai komcsik azzal, ha a beáradó színesbőrűek káoszba taszítanák a kontinenst?

Orbán szerint ezért:

"Valamennyi közvetett bizonyíték és tapasztalat arra mutat, hogy ezeknek a migránsoknak az elsöprő többsége a későbbiekben baloldali szavazó lesz, amint letelepedett. Jövőbeli baloldali választókat importálnak tehát Európába."

Azt sajnos nem fejtette ki, hogy miért számít, ki kire szavazna, ha az adott kontinensnek úgyis vége van.

A leleplezésen kívül a következő érdekességek olvashatók a cikkben:

1.) Miért van az, hogy mégsem egy mestertervén dolgozó balos, hanem a világ legismertebb jobboldali politikusa, Angela Merkel engedte be a menekülteket? Hát mert a balosok kényszerítették:

"Angela Merkel a jobboldali erők legfontosabb vezető politikusa, nem szabad azonban elfelejtenünk azt, hogy koalíciós kormány élén áll a szociáldemokratákkal, akik nélkül nincs többség. Ezért ez egy kőkemény hatalmi játszma."

2.) Orbán új fogalmat, illetve tervet dobott be: egy Második Védelmi Vonalat, ami megállítaná a görögökön túljutó menekülteket.

"Ha a görögök betartanák a schengeni szabályokat, akkor nem lenne problémánk. Ha a görögök nem képesek erre, akkor rá kell vennünk őket arra, hogy megtegyék. Ha ezt nem tudjuk kikényszeríteni, akkor szükségünk van egy második védelmi vonalra. Ez egyáltalán nem bonyolult."

Azt nem fejtette ki, hogy a magyar határzár része lenne-e a Második Vonalnak.

3.) Orbán ma is támogatná Magyarország EU-csatlakozását, mert különben félő, hogy elukrajnizálódnánk.

4.) A miniszterelnök ebben az interjúban is úgy beszélt, mintha Görögország földrajza lehetővé tenné a határ lezárását úgy, ahogy Magyarország meg tudja tenni ezt:

A görögöknek le kellene zárniuk a határt?

Igen, a probléma azonban az, hogy a görögök ezt nem akarják megtenni. Számomra nagy rejtély, hogy miért fogadjuk el ezt a magtartást a görögöktől.

5.) Ha unászolva és kényszerűsgből is, de Orbán az interjúban elismerte, hogy ő az egyetlen olyan európai politikus, aki jól ítéli meg a helyzetet:

Ön az egyedüli olyan európai politikusnak tekinti magát, aki helyesen ítéli meg a helyzetet?

Több európai vezetőt ismerek, akinek ugyanaz a magánvéleménye, mint nekem. A nyilvánosság előtt azonban másképp kell beszélniük. Ez nem a bátorság hiánya, nem képmutatás, nem intellektuális gyengeség. Ez egyszerűen azon múlik, hogy Európában a baloldal uralja az értelmezési monopóliumot.

6.) Kimondta magáról, hogy ő Európa Fenegyereke:

"Nem tartozott fiatalkori kívánságaim közé, hogy egyszer Európa fenegyereke legyek. Ha azonban az európai polgári, kereszténydemokrata tábor jelenlegi állapotát nézem, akkor nekem kell vállalnom ezt a feladatot, amit más nem tud elvégezni."

7.) Elárulta, hogy a legjobb tematikus Halloween-bulik az Európai Tanácsban mehetnek:

"Amikor az Európai Tanácsban a keresztény Európáról beszélek, a többiek úgy néznek rám, mintha most jöttem volna a középkorból."

8.) Végül szóba hozza az úgynevezett kvótaparadoxont, ami szerint az fogadhat csak be kvóták alapján menekülteket, aki korábban lebombázta őket.

"A mi felfogásunk nagyon egyszerű: nem mi romboltuk le azokat az országokat, melyekből jönnek. Mi senkit nem bombáztunk. Senkit nem hívtunk meg ide. És most azok, akik bombáztak, vagy meghívót küldtek, be akarják hozzánk telepíteni őket. Ez így tisztességes?"

(A teljes interjú magyar fordítása elolvasható a kormany.hu-n.)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.