Rövidfilmek az Inkubátorból - Csuja László: Foszfor

Ajánló
2015 november 13., 16:35
comments 1

A Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programja azért jött létre hogy lehetőséget adjon 12 fiatal filmesnek az első nagyjátékfilmes (vagyis 70 percnél hosszabb) bemutatkozásukra. A forgatókönyv-fejlesztés és a kész filmterv bemutatása után, november végén választják ki a mentorok és a szakmai zsűri az 5 továbbjutott filmet. A filmterveket folyamatosan osztják meg a program facebook oldalán, érdemes őket megnézni, már csak azért is mert mindig tanulságos látni honnan is indul el egy egészestés, de akár egy rövidfilm készítése is.

Az egyik ilyen támogatásra váró rendező Csuja László is, akinek Foszfor című korábbi kisfilmje szerepelt többet közt az Edinburgh Nemzetközi Filmfesztiválon is. A rövidfilmben egy keménykezű apa és szeretetéhes fia kerülnek egymással szembe, viszont sehol egy nő hogy mindkettőjük sorsát elegyengesse.

link Forrás

Az Inkubátor programban résztvevő többi rendező kisfilmjei itt nézhetőek tovább.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.