A szervezők szerint megtartják a jövő évi franciaországi EB-t

Terrorizmus
2015 november 15., 15:05
comments 110

"Fontolgatni, hogy elhalasszuk az EB-t, az pontosan az a játék, amit a terroristák akarnak, hogy játszunk" - nyilatkozta a francia RTL rádióállomásnak az esemény főszervezője, Jacques Lambert vasárnap, reagálva az erre vonatkozó felvetésekre a pénteki párizsi terrorakciók nyomán.

A Stade de France a terror éjszakáján. Fotó: AFP / FRANCK FIFE
photo_camera A Stade de France a terror éjszakáján.

 Lambert elismerte, hogy már a januári Charlie Hebdo támadást követően is nagyot emelkedett az esemény terrorkockázata, és ez a hétvégi események tükrében újabb szintre emelkedett, de elmondása szerint "meg fogunk tenni minden szükséges lépést, hogy az Euro 2016 biztonságos körülmények között lebonyolódjon". 

A főszervező utalt arra is, hogy a Stade de Franceba a terroristák nem tudtak bejutni, az öngyilkos merénylő az arénán kívül robbantotta fel magát. Négyen haltak meg a detonációban, de ha erre a stadiono belül került volna sor, a szám ennek sokszorosára nőtt volna.  A veszély, folytatta Lambert, "inkább az utcákon van jelen, a spontán alkalmakat, összejöveteleket érinti". 

Az Európa-bajnokságot elvileg jövő június 10-től rendezik Franciaország több városában. A döntőre július 10-én, épp a Stade de Franceban kerül sor. 

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.