Játszott a francia-német meccsen, miközben unokatestvérét lelőtte az egyik terrorista

Terrorizmus
2015 november 15., 13:29

A francia válogatott középpályása, Lassana Diarra unokatestvére is az áldozatai között volt a péntek esti párizsi terrortámadásoknak. 

photo_camera Lassana Diarra a Stade de Franceban Németország ellen. Fotó: Jean Marie Hervo / Regamedia / DPPI.

A 30 éves Diarra épp a pályán volt a Franciaország-Németország barátságos meccsen, ami szintén célpontja volt a támadásoknak, miközben rokona, Asta Diakité, az egyik lövöldözésben életét vesztette. A Marseille játékosa a sajtóban nővéreként beszélt unokatestvéréről.

A Francia Labdarúgó Szövetség közlése szerint kedden megtartják az Anglia-Franciaország barátságos labdarúgó-mérkőzést a londoni Wembleyben. 

Diarra a felek döntését úgy kommentálta, hogy "fontos, hogy ebben a nehéz helyzetben egységesen kiálljunk sokszínű országunkért azzal a horrorral szemben, amelynek se színe, se vallása nincsen...Stand together, love, respect and peace" 

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.