Tovább fogynak a magyar egyetemisták és főiskolások

oktatás
2015 november 16., 16:03
comments 149

Idén is folytatódott a 2006-ban kezdődött hallgatói létszámcsökkenés a felsőoktatásban - ez derül ki Emberi Erőforrások Minisztériuma által publikált gyorstájékoztatóról, amely a 2015/16-os tanévkezdés számait foglalja össze.

Ebben a tanévben 11 ezerrel kevesebben iratkoztak be felsőoktatási intézménybe, mint tavaly, ami 3,7 százalékos csökkenést jelent. Nappali, esti és levelező tagozaton arányaiban hasonló a csökkenés, távoktatásban viszont idén 1531-el kevesebben kezdték meg tanulmányaikat.

Az EMMI adatai szerint a 2015-ben kezdő hallgatók 57,5 százaléka államilag támogatott, vagy legalábbis ösztöndíjas képzésre jár, ami minimálisan magasabb arány, mint tavaly. 

(eduline.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.