Visszadobja az Alkotmánybíróság a Quaestor-törvényt

gazdaság
2015 november 16., 19:10
comments 26

A VS.hu információi szerint az Ab több ponton is az Alaptörvénnyel ellentétesnek találta azt a kármentő csomagot, amelyet még áprilisban fogadott el az Országgyűlés.

A törvényt többek közt az OTP is megtámadta az Alkotmánybíróságon, és úgy tűnik, hogy a kedden kihirdetett határozat nekik fog kedvezni. Az Ab úgy ítélte meg, hogy a a befeketők kártalanítása közötti jelentős különbségek a diszkrimináció tilalmába ütköznek, és az sem törvényes, hogy csődbe ment Quaestor ügyfeleit olyan kötvények után is kártalanítsák, aminek hozamát ők korábban már felvették.

Az Alkotmánybíróság döntése azért fontos, mert a Quaestor-alap eddig azért nem teljesítette a kártalanítás rá eső, 6 millió forint fölötti befektetésekre vonatkozó részét, mert a bizonytalan jogi környezetben sem az MNB-től, sem a kereskedelmi bankoktól nem jutott forrásokhoz.

A VS úgy tudja, az Ab határozatának publikálása után a kormány új törvényt fog szerkeszteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.