Amit a zsidó menekültek befogadásáról gondolt Amerika a második világháború előtt

2015 november 17., kedd 16:31
308

Két közvélemény-kutatást szúrt ki a WashingtonPost a History Opinion twitterén. Az elsőn, amit 1938-ban készült, csak a válaszadók 5 százaléka fogadta volna be az Európából menekülő zsidókat, és osztotta volna szét őket az államok közt valamilyen kvótarendszer szerint. A válaszadók közel hetven százaléka viszont a menekültek távoltartását szerette volna.

A másik grafikon már 1939. januárjában készült, túl például a Kristályéjszakán. A válaszadók 61 százaléka itt úgy döntött, hogy nem szeretné az Egyesült Államok területén tudni a tízezer menekült zsidó gyermeket. Csak harminc százaléknyian válaszoltak úgy, hogy befogadnák őket. 

A WashingtonPost szerzője szerint érdemes ezeket az adatok úgy szemlélni, hogy a párizsi merényleteket után pl. Alabama állam kihátrált a szír menekültek befogadásából. Persze a mai menekültek és a 30-as évek Európájának helyzete rengeteg dologban különbözik. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt