Amit a zsidó menekültek befogadásáról gondolt Amerika a második világháború előtt

Két közvélemény-kutatást szúrt ki a WashingtonPost a History Opinion twitterén. Az elsőn, amit 1938-ban készült, csak a válaszadók 5 százaléka fogadta volna be az Európából menekülő zsidókat, és osztotta volna szét őket az államok közt valamilyen kvótarendszer szerint. A válaszadók közel hetven százaléka viszont a menekültek távoltartását szerette volna.

A másik grafikon már 1939. januárjában készült, túl például a Kristályéjszakán. A válaszadók 61 százaléka itt úgy döntött, hogy nem szeretné az Egyesült Államok területén tudni a tízezer menekült zsidó gyermeket. Csak harminc százaléknyian válaszoltak úgy, hogy befogadnák őket. 

A WashingtonPost szerzője szerint érdemes ezeket az adatok úgy szemlélni, hogy a párizsi merényleteket után pl. Alabama állam kihátrált a szír menekültek befogadásából. Persze a mai menekültek és a 30-as évek Európájának helyzete rengeteg dologban különbözik. 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.