A párizsi terrorista mobilja: Ok, készen állunk

külföld
2015 november 17., 20:44
comments 60

Egy második szökésben lévő merénylőt is keres a francia rendőrség a 129 áldozatot követelő pénteki merénylet után. A feltételezések szerint a bárokra, éttermekre támadó kettős által használt Seatban ült még valaki, egyelőre a segítőt nem tudták azonosítani a hatóságok. 

A lövöldöző Abdeslam-fivérek egyik tagja, a 31 éves Ibrahim támadásokat követően az utcán felrobbantotta magát, a 26 éves Salah viszont elmenekült. Ellene nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. Az autóban ülő titokzatos személy vele tarthatott.

AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
photo_camera AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD

A CNN információ szerint közben sikerült a rendőröknek helyreállítani egy olyan mobilt, amit a terroristák használtak a merényletsorozat előtt. Az egyik üzenetben állítólag az áll, hogy 

"OK, készen állunk."

photo_camera

A francia rendőrség közben a lakosság segítségét kéri, hogy sikerüljön azonosítani a lopott útlevéllel a nyugat-balkáni migrációs útvonalon érkező öngyilkosmerénylőt. A Stade de France stadionnál robbantó férfi egy kormánypárti, több hónapja elhunyt szíriai katona papírjával, Ahmad al-Mohammad néven érkezett Franciaországba. Valódi személyazonosságát nem sikerült egyelőre megállapítani. Sem az útlevélben szereplő szíriai férfi adatai, sem a merénylő ujjlenyomata nem szerepel a francia titkosszolgálatok nyilvántartásában. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.