Megtörtént az első legális melegházasság Írországban

jog
2015 november 17., 11:16
comments 244

Európa egyik legkatolikusabb országában széles politikai támogatással idén májusban döntött úgy a nép, hogy legyen legális az azonos neműek házassága. Ez a döntés hétfőn lépett hatályba, kedden pedig meg is volt az első házasság. 

(Charles McQuillan/Getty Images)
photo_camera (Charles McQuillan/Getty Images)

Cormac Gollogly és Richard Dowling mindketten 35 évesek, Tipperary városában fogadtak örök hűséget egymásnak. Gollogly törvényszéki képviselőként dolgozik Dublinban, Dowling pedig banki tisztviselő. 12 éve vannak együtt, egy népszerű dublini melegbárban ismerkedtek meg. 

photo_camera Charles McQuillan/Getty Images

Két éve, a spanyol tengerparton jegyezték el egymást, szeptemberben pedig élettársi kapcsolatot kötöttek, mert nem voltak biztosak benne, hogy el fognak hárulni a jogi akadályok a polgári esküvő lehetősége elől. 

photo_camera Charles McQuillan/Getty Images

De végül elhárultak, így kedden összeházasodtak. Délután Dublinba utaznak, ott fognak ünnepelni barátaikkal és családtagjaikkal. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.