Nem tudják még a magyar hatóságok, hogy áthaladt-e az országon a párizsi terrorista

POLITIKA
2015 november 17., 20:40
comments 110

Bakondi György az M1 kedd esti műsorában nyilatkozott többek közt arról, hogy az utcán szolgálatot teljesítő katonai rendészek elsősorban a lakosság megnyugtatását szolgálják, és van náluk éles lőszer. A miniszterelnöki főtanácsadó ezután arról számolt be, hogy szombat óta már több megkeresés érkezett arról, hogy 

"bizonyos szír emberek" 

áthaladtak-e Magyarországon.

"Ezeket a megkereséseket a lehető legrövidebb időn megválaszolják,"

mondta Bakondi. A bizonyos szír minden bizonnyal a Stade de France-nál magát felrobbantó terrorista lehet, aki egy lopott,  Ahmad al-Mohammad névre szóló útlevéllel a nyugat-balkáni migrációs útvonalon keresztül érkezett október elején Franciaországba.

photo_camera

 A pénteki esti merénylet után szombaton jelezték a görög hatóságok, hogy október harmadikán ért partot menekültként Lerosz szigeténél a terrorista. Később a horvát, és a szerb hatóságok is be tudtak számolni a menekült regisztrálásáról. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.