Először szólalt meg a zenekar, aminek koncertjén gyilkoltak a terroristák

külföld
2015 november 18., 15:26
comments 115

Az amerikai rockzenekar, az Eagles Of Death Metal Facebook-oldalán jelentetett meg egy közleményt. Ebben azt írják, hogy ugyan a zenekar biztonságban hazaért, de még mindig borzadva gondolnak arra, ami történt Párizsban és még mindig csak keresik a szavakat.

A támadásban meghalt a zenekar egyik segítője, Nick Alexander, és többen is a kiadójuktól. A Bataclan koncertteremben elkövetett támadásnak összesen 89 áldozata volt. 

Arról is írnak, hogy köszönetet kívánnak mondani a francia rendőrségnek, az FBI-nak, a francia és az amerikai külügyminisztériumnak, de elsősorban azoknak, akik a merénylet helyszínén tettek meg mindent, hogy másokon segítsenek. Bebizonyítva ezzel ismét, hogy a szeretet elfedheti a gyűlöletet. A zenekar összes koncertjét felfüggesztik, bizonytalan időre. 

Vive la musique, vive la liberté, vive la France, and vive EODM.

- zárul a közlemény. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.