Hollande: Franciaország 30 ezer szír menekültet fog befogadni a következő két évben

külföld
2015 november 18., 17:42
comments 494

A köztársaság elnöke szerdán beszélt francia polgármesterek előtt, vastapssal és felállva fogadták. Többek között azt mondta, hogy országuknak kötelessége, hogy eleget tegyen ennek. 

Összesen harmincezer szír menekült érkezik majd, akik szigorú biztonsági ellenőrzésen kell majd átessenek. Hollande beszélt arról is, hogy ötvenmillió eurót különítenek el arra, hogy a menekültek lakhatását támogassák. 

Hollande szerint vannak, akikben az elmúlt napok tragikus eseményei kételyeket ébreszthettek, de ez az ország humanitárius kötelessége.  

Minden spekuláció ellenére, eddig egyetlen szír állampolgárt nem azonosítottak a terroristák között, ahogy azt is tudni, hogy az eddig azonosított nyolc merénylő közül hét biztosan EU-s állampolgár volt. 

Meg kell erősíteni a határainkat, de közben ki kell tartanunk értékeink mellett. 

- mondta Hollande, aki arról is beszélt, hogy az életnek pedig vissza kell térjen a maga teljességébe: 

Mi lenne Franciaországból a múzeumai, a teraszai, a koncertjei, a sportversenyei nélkül? Franciaországnak annak kell maradnia, ami. A mi kötelességünk, hogy folytassuk az életünket.

- mondta még. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.