Mindent elmond a bataclani túszdrámáról a kommandósok pajzsa

külföld
2015 november 18., 12:22
comments 212

A párizsi kommandósok, a BRI (Brigade de recherche et d'intervention) tagjai hétfőn megmutatták, hogyan fest a péntek este a Bataclan koncertteremnél használt pajzsuk. Ezzel védekeztek mikor éjfél után nem sokkal úgy döntött bevetési parancsnok, hogy a húsz túszt fogvatartó terroristákkal nincs értelme tárgyalni, azonnal rohamozni kell. 

A három merénylő egy szűk folyosó végén található szobába barikádozta el magát a koncerttermi mészárlást követően. A túszokkal 50 eurósokat égettek, miközben azt kérdezgették tőlük, hogy mennyire fontos számukra a pénzt. Nem sokkal tizenegy után egy túsztárgyalónak sikerült mobilon beszélni a terroristákkal, de azok egyértelműen kijelentették, hogy nem tárgyalnak, mindenki meg fog halni. 

A BRI tagja füst- és hanggránátokat dobtak a kisszobába, a terroristák azonnal tüzelni kezdtek, miközben a kommandósok a túszokat húzták ki onnan. Csodával határos, hogy egyikük sem sérült meg az akció közben. Mikor a speciális egység tagjai is tüzelni kezdtek, az egyik terrorista felrobbantotta magát, ami megölte társát is. (AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.