Amerikai zászlós hidzsábbal fejezte ki, hogy egyszerre muszlim és hazafi

külföld
2015 november 19., 05:59
comments 360

Donald Trump amerikai politikus bedobta, hogy mecseteket kellene bezárni Amerikában, mert a terrorizmushoz köthetőek. Erről vitatkoztak a Fox Newson, de a jelenetből nem a vita maradt a legemlékezetesebb, hanem az egyik résztvevő öltözete.

Saba Ahmed, a Republikánus Muszlim Koalíció nevű szervezet alapítója ugyanis 

amerikai zászlós hidzsábban tűnt fel.

photo_camera

Azt mondta, így akarta kifejezni, hogy lehet egyszerre muszlim és hazafi, és hogy a muszlim amerikaiak vallásszabadságát is meg kell védeni. Igaz, az ötlet csak az utolsó pillanatban jött, eredetileg csak egy lila kendőt akart viselni. Az első ránézésre elég szokatlan öltözet az amerikai Twitter egyik kedvenc témája lett. Volt, aki lelkesen azt írta,

"ez a valaha volt legamerikaiabb dolog",

de azért megjelent az a vélemény is, hogy

"katonák haltak meg azért a zászlóért! ez nem egy rohadt hidzsáb!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.