Egy szíriai férfi lelőtte az Iszlám Állam bíróját, aki lefejeztette a családját

külföld
2015 november 19., 19:59
comments 322

Egy fiatal férfi lelőtte azt a tunéziai állampolgár "bírót", aki az Iszlám Állam saría törvényszékének nevében lefejeztette három családtagját – számolt be az ARA kurd hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva. A környékbeli vidékről származó férfi az IÁ fegyveresének öltözött, így nyitott tüzet a bíróra és testőreire.

Az IÁ által megszállt Manbidzs városában élő férfi a bosszúgyilkosság után magával is végzett, hogy ne kerüljön a terrorista állam kezébe. A családtagjait azért végeztették ki, mert állítólag lefényképezték az IÁ erődítményeit.

Az események annyira megrázták a városban élőket, hogy tüntetést tartottak, ami nem túl gyakori megszálló terroristákkal szemben. Az IÁ fegyveresei tüzet nyitottak a tüntetőkre, két ember meghalt, a többieket mind letartóztatták – állítja az ARA.

A tüntetésről képek is kikerültek a manbizsdi ellenállók Facebook-oldalára:

(Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.