John Malkovich forgatott egy filmet, amit 100 év múlva fognak bemutatni

John Malkovich  és Robert Rodriguez rendező ambíciózus projektbe vágtak bele: leforgattak egy filmet, amit csak 100 év múlva fognak bemutatni. A futurisztikus környezetben játszódó filmről a teaserekből kevés derül ki, de az egész  felhajtás valójában a luxuskategóriájú Louis XIII Cognac reklámja akar lenni. 

Kép a teaserből.

A ma forgalmazott konyak üvegeit még 1915-ben palackozták, a ma készülő konyakok pedig 100 év múlva kerülnek hasonlóan nemes állapotban; ez adta az ötletet a készítőknek, hogy valami különleges dolgot készítsenek a márka megünneplésére. A filmet - egy üveg konyakkal együtt - egy zárt időkapszulába helyezték, ami

2115. november 18-án nyílik majd ki először. 

A filmből nem láthatóak részletek, de Malkovichék három rövid teasert nyilvánosságra hoztak a nagy bejelentéskor, amik futurisztikus utópiákat ábrázolnak arról, miként képzelik el a készítők a jövőt. 

Az előzetesekben Malkovich elhelyezi a filmet és a konyakot az időkapszulában, a végén pedig feltűnik az az elképzelt pillanat, mikor a széf 100 év múlva feltárul és a film kézzel foghatóvá válik. 

Az író Malkovich rengeteg időt töltött különböző jövőkutatások tanulmányozásával, hogy minél pontosabb képi világot tudjon formálni a filmhez. 

A filmet az italnak  névadó XIII. Lajos Cognacban található házában helyezték el. Az első vetítésre való meghívást a készítők úgy oldották meg, hogy 1000 befolyásos embernek küldet ki meghívókat, amelyekben saját leszármazottaik meghívására kérik a szerencséseket. A filmet egy régi filmvetítőn tekinthetik meg majd elsőként a szerencsések, azt ugyanis hagyományos filmszalagra forgatták. 

(IO9)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.